Kort om Pokemon

pokemon-mappe-4a-fit-300x300x100

Det var det kendte spilfirma Nintendo, som var med til at starte Pokemon for over 20 år siden. Det blev udvidet til en kæmpe franchise med figurer, videospil, kort og merchandise. Videospillene er blevet solgt i 300 millioner eksemplarer, og er blandt Nintendos tre mest sælgende spil.

Fans af Pokemon har dog fortsat en forkærlighed for analoge spil. Det beviser Nintendos salgstal for Pokemon kort. I dag, 20 år efter det første kort blev skabt, fanger kortene stadig fansene; der blev solgt to milliarder Pokemon kort sidste år.

Pokemon kort i dag

Pokemon kortet blev opfundet for over 20 år siden. Ordet Pokemon er en kombination af ordene Pocket og Monster. Pokemon kort har billeder af forskellige monstre, og man har kortene i lommen, deraf ordet ‘Pocket’.
Mange kan huske Pikachu og Pokemonens træner, Ash, fra deres barndom. Serien var populær, ligesom de små Pokemon figurer i plastik. Det var dog Pokemon kort, der blev tidens store trend. Især de sjældne EX glimmer kort var eftertragtede i skolegården. Man kunne samle på, bytte og spille med Pokemon kortene.

Hvordan spiller jeg med Pokemon kort?

Der findes 11 forskellige slags Pokemon kort, hvor nogen er monstre og andre er elementer som ild, vand og lyn. Disse energi kort er meget udbredte, og derfor ikke et samlerobjekt. Dog er energi kortet et af de vigtigste, når man dyster mod hinanden i Pokemon. Hvert et angreb koster nemlig energi, og energi kortet giver fornyet energi.

Når du samler på Pokemon kort, er det først og fremmest sjovest, hvis du kender Pokemon-fortællingen. På den måde lærer du hver en Pokemon at kende. Der findes mere end 11.000 unikke kort. Det er især de originale 150 Pokemon kort, der er eftertragtede samlerobjekter, hvis de er i god stand. Herefter kommer glimmerkort og EX, der er Pokemons med ekstra angreb. Senere er der kommet Pokemon GX. GX står for ‘Generation Next’, altså den nye generation Pokemon kort.

Hvordan samler jeg på Pokemon kort i 2018?

Udover at have sjældne kort, er det vigtigste for en Pokemon-samler at have en mappe til sine kort. Pokemon mapper har små gennemsigtige plastiklommer, der beskytter kortet, samtidig med at det kan blive vist til vennerne. Mappen er vigtig for samlere af flere årsager.

Når man samler Pokemon kort kan man nemlig grundlæggende vælge mellem to ting; at køre solo og samle alene, eller samle sammen med sine venner. Når man skal overtale en ven til at samle sammen, og vennen har Charizard, Lugia og andre sjældne Pokemon kort i sin samling, skal man også selv have en god samling. Der er en Pokemon mappe en smart måde at give et hurtigt overblik over sin samling. Vælger din ven at sige ja til at samle sammen, har I pludselig en meget stærkere samling – sammen.

Kort, mapper, figurer og andet legetøj fra Pokemon-serien kan du finde hos Farmors Outlet. Tjek vores side ud – vi har et kæmpe udvalg, da Pokemon også er en af vores yndlings-hobbyer!

Ønskes det, at Pokemon verdenen bliver kombineret med brætspil fra andre fantasiverdener, er der masser muligheder med børnespil. Sammen kan det hjælpe med at styrke børnenes fantasi, som vil hjælpe senere i fremtiden.