Hvad er en gåvogn?

gaavogn-med-aktiviteter-fit-300x300x100

En gåvogn er et lille lad, der har fire hjul og et håndtag. Vognen er designet til at hjælpe børn med at holde balancen, når de skal lære at gå. Gåvogne er gode for både drenge og piger til at træne motorik fra barnsben.

Hvorfor skal mit barn have en gåvogn?

Gåvogne er essentielle for dit barn, da de hjælper barnet med at gå oprejst, før det kan gå rigtigt. Det betyder, at barnet lærer at gå så hurtigt som muligt, fordi det har øvet med sin gåvogn.

Det er en stor fordel, hvis dit barn lærer at gå tidligt i barndommen. Det viser, at barnet er lærenemt og har en god indlæringsevne. Det er også en stor glæde og lettelse for forældrene, som ikke længere behøver at bære barnet.

Gåvogn som legetøj

Gåvogne er ikke kun gode redskaber til at lære, men er også sjove for barnet at lege med. Nogle gåvogne kan fyldes op med legetøj, andre er der legetøj på selve vognen. Ved at være en konstant støtte for barnets motoriske udvikling, bliver gåvognen hurtigt blandt barnets kæreste eje.

Det skyldes, at en gåvogn er med til at lære barnet en af livets vigtigste egenskaber; nemlig at kunne gå. Håndtagene på gåvogne kan ofte indstilles i flere positioner. Indstillingerne gør, at gåvognen kan bruges fra start når barnet skal lære at gå, men også til at blive bedre, når barnet har taget de første skridt. Når barnet har lært at gå, kan nogle gåvogne ovenikøbet omdannes til løbecykler.

Når barnet bliver lidt ældre, kan andet legetøj på hjul anbefales såsom rulleskøjter.

Hvor kan jeg finde en god gåvogn?

Hos Farmors Outlet har vi et bredt udvalg af gåvogne. Du og dit barn kan selv vælge hvilken farve, vognen skal have, om den skal være lavet i plast eller træ, komme med eller uden børnespil, og hvor meget den må koste. Gåvogne er gode som gaver til nyfødte børn og op til 2-3 år.

Godt råd til jer som forældre

Nu er det ikke, fordi man typisk mister sit barn af syne i gåvogns alderen. Men i takt med, at barnet i større omfang får lov at bevæge sig rundt på egen hånd, kan en personlig gps tracker være smart at bruge. På den måde ved du hele tiden, hvor dit barn er.