Historien om Paddington Bear

den-orginale-paddingsonbamse-fit-300x300x100

Alt om Paddington

“Paddington Bear er berømt for sin kærlighed til marmelade, og han er især glad for det i marmelade sandwich. Han bærer altid en krukke af den i sin kuffert, og han har normalt en marmelade sandwich under hans hat ‘i tilfælde af nødsituationer’.”

Selv om Paddington nu bor i London, England, kom han oprindeligt fra Peru, hvor han blev opdraget af sin tante Lucy, efter at han blev forældreløs efter et jordskælv, da han bare var nogle uger gamle.

Da tante Lucy kom til at bo i hjemmet for pensionister i Lima, besluttede hun at sende ham til England for at leve. Efter at have lært ham at tale perfekt engelsk, arrangerede tante Lucy at han skulle med i et skibs redningsbåd.

Her kom Paddington bjørn til Paddington Station i London, hvor han blev fundet af Mr. og Mrs. Brown. Han sad på en lille kuffert nær det tabte ejendomskontor og kun iført en gammel buskhue og en etiket rundt om halsen med ordene “Please Look After This Bear. Tak skal du have.”

En sådan simpel anmodning kunne Mr. og Mrs Brown ikke modstå og tog Paddington med hjem så han kunne bo sammen med dem på 32 Windsor Gardens i London sammen med deres to børn, Jonathan og Judy og deres husholderske, fru Bird.

Browns besluttede at navngive det nye medlem af deres familie Paddington, efter det sted, hvor han blev fundet, selv om vi senere lærer at i Peru blev Paddington kaldt Pastuso, efter sin onkel.

Da han blev fundet, var Paddington ikke helt sikker på hvor gammel han var så Browns besluttede at starte igen på en frisk. De besluttede også at han skulle have to fødselsdage om året (ligesom dronningen!), så de besluttede at han skulle fejres den 25. juni og 25. december.

Paddington har en nær ven, Mr. Gruber, der ejer en antikvitetsbutik i den nærliggende Portobello Road, og de fleste dage de er sammen deler Paddington og Mr. Gruber boller og kakao. Hvis Paddington nogensinde har et problem, vil han næsten altid henvende sig til Mr. Gruber for at få hjælp og rådgivning.

Browns har en meget ubehagelig nabo, Mr. Curry. Han er meget middelmådig og forsøger altid at udnytte Paddingtons gode natur.

Mere om Paddington

Paddington bærer en gammel buskhue, som blev overdraget til ham af sin onkel i Peru, og han er næppe nogensinde set uden den

Da Paddington først kom til at leve med Browns, købte de ham en blå duffeljakke, som han bærer det meste af tiden. Den har en hætte og er fastgjort med træskifter.

Paddington gennemfører undertiden sin outfit med et par Wellington støvler.

Paddington er sjældent adskilt fra sin voldsramte, brune læderkuffert. Den har sine initialer P.B. skrevet på siden og et hemmeligt rum, hvor han holder alle sine vigtige papirer.

Når Paddington handler på markedet, tager han ofte sin indkøbskurv på hjul med.

En af Paddingtons vigtigste ejendele er hans scrapbog, hvor han kan lide at skrive om alle sine eventyr. Den er også fuld af mindesmærker og de almindelige postkort, som han modtager fra sin tante Lucy i Peru.

Paddington er en meget høflig bjørn. Han er meget velmenende og fuld af gode hensigter, men hans tillidsfulde karakter kan ofte få ham i problemer.

Heldigvis for Paddington, uanset hvad han havner i, bliver det altid i orden i sidste ende.

Velgørenheds Mascot

Paddington er naturligvis en meget hjælpsom bjørn, og han gør en masse arbejde for velgørenhedsorganisationer.

I Storbritannien har Paddington ydet sin eneste støtte til Action Medical Research lige siden Michael Bond havde et chancemøde med velgørenheds grundlægger Duncan Guthrie i 1976. I årenes løb har Paddingtons engagement i Action Medical Research bidraget til at øge bevidstheden og vitale midler til forskning i en meget bred vifte af medicinske forhold med særlig vægt på dem, der påvirker babyer og børn.

I andre dele af verden er Paddington involveret i en række forskellige projekter som den “være hjemlige” kampagne fra velgørenhedsorganisationen ‘Connecticut Coalition to End Homelessness’

Fødselsdag

Hvornår er Paddington fødselsdag og hvor gammel er han?

Da Paddington først kom til at leve med Browns, var han ikke sikker på, hvor gammel han var, så de besluttede at starte på en frisk. De var også enige om, at bjørne “ligesom dronningen” har to fødselsdage hvert år, og de besluttede at Paddington skulle fejre sin på juledagen og igen 25. juni. Men selvom Paddington altid fejrer sine fødselsdage, bliver han faktisk aldrig ældre i bøgerne, så der er virkelig ikke noget svar på den anden del af dette spørgsmål!

Den allerførste bog blev udgivet den 13. oktober 1958, hvilket betyder, at 2018 vil markere 60-årsdagen. Hvilket gav anledning til en ny biograffilm, som blev vist i rigtig mange lande.

Paddingtons “søn”

Så har Paddington fået sig en lille søn, han er iført en fin lyseblå jakke og en hat. Er dejlig blød og måler 25 cm.
Han kan fint gives i gave til helt små børn og nyfødte, da der overhovedet ikke forefindes små dele, som børn kan komme til skade med eller sluge.  Du kan finde denne rigtig sød bamse her og vil være fin som barselsgave eller dåbsgave
Paddington Bear har også designet en sød sutteklud til nyfødte.