FAQ til Lulla Doll Hvordan bruger jeg Lulla Doll?

lulla-doll-hjertelyds-og-aandedraets-dukke-fit-300x300x100

Hvordan bruger jeg Lulla Doll?

For at tænde/slukke Lulla dukken skal du trykke den på brystet eller ryggen i 2 sekunder, alt efter hvad vej du vendte lydenheden.

Lydenheden stopper automatisk efter 12 timer. Den begynder forfra, hver gang du trykker på tænd/sluk på lydenheden.

Placer dukken i nærheden af dit barn for at fremme følelsen af nærhed og tryghed og derved kan hjælpe dit barn med at falde i søvn og sove roligt og længe.

Inden du lægger Lulla ved dit barn, så hold den tæt ind til din hud for en stund inden du lægger den i sengen eller barnevognen, Lulla

Doll absoberer duften fra dig hvilket giver dit barn en ekstra god trykhed.

Kan dukken vaskes i maskine?

Ja!

Du kan vaske Lulla Doll ved 40 grader, og hænge den til tørre. Husk at fjerne lydmodulet før vask.

Det kan du gøre let og hurtigt ved at åbne lommen på ryggen af dukken og tage den ud.

Det anbefalers, at du vasker dukken i en vaskepose, og at du bruger skånsom centrifugering.

Hvis det er nødvendigt, kan du regulere Lullas fyld blidt efter vask for at hjælpe dukken med at få samme form tilbage.

For at øge sikkerheden for de mere følsomme børn kan du vaske Lulla Doll ved 60 grader og eliminere de fleste bakterier.

Vær opmærksom, på at gentagen maskinvask ved høje grader vil påvirke dukkens udseende, så vask den ikke konsekvent på 60 grader, hvis du vil holde dukken fin og pæn.

Er Lulla Doll sikker for nyfødte?

Lulla Doll er sikkerhedstestet grundigt – også til nyfødte, blev fra starten specielt fremstillet til præmature børn og bruges idag af flere sygehuse.

Dog frarådes det, at nyfødte har løse dele liggende i vuggen, når de sover, så dukken har velcrobånd, der gør at det er muligt at binde den fast til sengen, bilsæde, vugge m.m.

Det anbefales at de først fra 12 måneder, ligger med bamser, dukker løs i sengen.

Lydniveauet ligger på 65dB, hvilket gør den sikker for et barn med en sensitiv hørelse.

Kan Lulla Doll bruges til for tidligt fødte babyer?

Lulla dukken var fra begyndelsen særligt designet til at hjælpe for tidlig fødte babyer med følgesygdomme, så de fortsat havde mulighed for at høre den beroligende lyd, de var vandt til.

Præmature børn og meget små nyfødte er ofte nødt til at tilbringe tid i isolation eller i separation fra deres forældre og er afhængige af stabilitet og tryghed.

For ekstra sikkerhed for de mest sensitive børn, kan Lulla Doll vaskes ved 60 grader for at fjerne så mange bakterier som muligt.
Vær dog lige opmærksom på, at mange vask ved den høje temperaturer kan påvirke dukkens udseende og form med tiden.

Min Lulla dukke virker ikke. Hvad skal jeg gøre?

Tjek først og fremmest:

 • Fjernede du plastikstrippen, som sidder i lydmodulet?
 • Holdt du knappen nede i 2 sekunder for at aktivere lyden?
 • Har Lulla Doll brug for nye batterier?
 • Prøv et nyt sæt batterier – du kunne have fat i nogle dårlige batterier. ( Der er fundet ud af at Alkaline batterier er de bedste og dem der holder længst.)
 • Prøv at rulle dine fingre hen over de nye batterier og flyt lidt på dem. Det kan hjælpe spiralerne, som rører batteriernes negative side til at få ordentlig fat.

Hvorfor bliver Lulla ikke aktiveret af lyd og bevægelse?

Lignende lydbamser / dukker i stil med Lulla Doll aktiveres når barnet græder / giver lyd fra sig eller bevæger sig.

Formålet med en lyddukke er at hjælpe børn med at falde i søvn igen, hvis de vågner i løbet af natten.

Lulla Doll er med til at hjælper børn med at forblive i søvnen og også med at bevare hjerteslag og åndedræt mere stabilt under søvnen. Det er det der opnås med at lyden af åndedræt og hjerteslag, forbliver on hele sovetiden igennem.

Når en baby eller et barn vågner fra deres søvn, søger de efter samme lydmiljø, som da de faldt i søvn. Når Lulla Doll er aktiv gennem hele søvnfasen sørger den for dette miljø forbliver den samme, hvis barnet vågner, hvilket gør Lulla dukken anderledes end andre hjertelydsbamser og dukker.

Lulla Doll fanger barnet, når det er i den semi-responsive tilstand og giver dem tilliden til at slappe og falde i søvn igen, når de kan lugte den velkendte duft af mor eller far og høre den velkendte lyd af hjerteslag og beroligende åndedræt,
når de hører de beroligende lyde af hjerteslag og åndedræt. På helt samme måde, som når h*n sover inde hos dig.

Hvordan er Lulla dukken anderledes end andre beroligende dukker/bamser med hjertelyd?

Det er både formålet med og Lullas design der afviger fra andre identiske produkter.

Formålet med f.eks. Doodoo lydbamse, er at den hjælpe dit barn med at falde i søvn, ved at imitere lyden fra sin moders mave.

Lulla dukken er, designet til at hjælpe babyer med at forblive sovende i længere perioder af gangen ved at spille rolig åndedræt og hjerteslag fra en virkelig person, og det er med til at hjælpe dit barn med at blive stabiliseret og at føle sig trygge.

Lulla Doll imiterer nærhed med et andet menneske, mere end den forsøger at gengive livmoder-oplevelsen. Dette forsøger dukken at gør med at være konstant med at spille i 12 timer eller til den manuelt slukkes på on/off knappen
som kan slukkes på brystet eller ryggen, alt efter hvordan lydenheden er lagt i dukken af dig. .

Andre lydbamser / lyddukker er ofte kun tændt i få minutter og bliver aktiveret af dit barns lyd eller bevægelser.

Hvad er den anbefalede alder for Lulla Doll?

Lulla er fin til præmature og nyfødte, men har hørt at børn op til 8 år har haft glæde af den, børn som har problemer med at falde til ro når de skal sove. Det anbefalet ikke at have løse dele liggende ved siden af en sovende nyfødt før de er 12 måneder.

Derfor er dukken også designet til at kunne hænges fast til sengen, barnevognen, klapvognen, bilsædet m.m., med et velcrobånd,
som sidder gemt i ryggen.

Designeren af Lulla Doll har endda hørt om forældre, som kan lide at bruge lyden til selv at falde i søvn og de har modtaget rapporter om at dukken har hjulpet fædre med at holde op med at snorke. 🙂

Ældre mennesker med alzheimers har brugt dukken til at øge trygheden.

Vil du anbefale Lulla dukken til ældre børn?

Vi har mange gode tilbagemeldinger fra forældre, som bruger dukken med god succes på ældre børn, som har svært ved at falde til ro, falde i søvn eller at sove for sig selv.

Ældre børn kan såvel som nyfødte have mange søvn relaterede udfordringer, som dog bare er af en anden karakter:

Såsom at skifte til en større seng, at sove i sit eget værelse, at overnatte væk hjemmefra og at skulle i daginstitution.

I disse tilfælde kan Lulla dukken hjælpe med til at få dem til at føle sig roligere og tryggere i de nye omgivelser.

Hvordan anbefaler I at vi introducerer Lulla Doll til vores barn?

I de første måneder af et barns liv, er nærhed afgørende. Det anbefales pædiatrisk at dit barn sover i samme værelse som dig det første år af dets liv.

Lulla dukken kan være et godt supplement, en ”anden bedste”, men ikke som en erstatning for nærhed med dit barn.

Fordelene ved Lulla er støtten til et sund søvnmønster når sam-sovning ikke er muligt.

Dog behøver det ikke at betyde, at dit barn sover uden uro eller at vågne.

Ifølge dr. James McKenna, en førende ekspert på området, er babyer ikke er designet til at sove igennem de første 6 måneder af sit liv.

Fleste nyfødte sover ikke mere end 2-4 timer af gangen, nat eller dag, gennem de første uger af dets liv.

Nyfødte kan sove op til 20 timer men timerne kan falde meget sporadisk og nogle sover meget mindre ifølge børnelæge Scott Cohen.

Lulla dukken vil virke forskelligt fra barn til barn, fordi alle børn har forskellige søvn-personligheder og ligesom med voksne er der nogle, som sover let og nogle som sover tungt.

Til babyer anbefaler vi:

Før du giver Lulla til din baby, hav Lulla dukken tæt på din hud- gå evt med den nogle timer eller sov med den, så den dufter af dig.

Dette giver dukken en familiær stemning og tryghed for babyen.

Placer Lulla dukken udenfor rækkevidde. Fordelene ved dukken kan opleves selvom dukken er placeret væk fra babyen, eftersom det er lyde, som babyen naturligt er i sync med. I de første måneder relaterer babyen sig ikke med livløse objekter, men de kan genkende menneskelige træk. – forbindelsen opstår lidt senere.

Andre tips:

Hvis du synes, at lyden er for høj, kan dukken placeres under en madras, en pude eller et tæppe.

Lulla Doll hjælper ikke mit barn til at sove længere?

Lulla Dolls funktion er at støtte barnet til et mere stabilt hjerteslag og åndedræt, hvad der igen fører til bedre søvn-kvalitet, længere søvn-perioder, lavere stress niveau og overordnet velbefindende. For nogle hjælper det også til at babyer slapper af og falde nemmere i søvn.

Dog er Lulla ikke: onesize fits all løsning og udviklingen foregår ofte lidt ad gangen. Vi anbefaler tålmodighed, gode ting tager ofte tid.

Her er der et par anmeldelser fra forældre, som ikke oplevede en øjeblikkelig succes:

”Den virkede ikke bare på magisk vis lige med det samme – for at være helt ærlig, men der er sket store forbedringer over tid.

Hun falder nu til ro med lidt klynk frem for skrigeri. Det tager hende også korter tid at falde tilbage i søvnen og hun sover så godt at jeg er nødt til at vække hende når hun har fået en lur! Totalt investeringen værd.”

– Tina

”Efter at have oplevet den hype Lulla havde fået, var jeg nødt til at give den en chance. Vi introducerede Lulla med det samme uden meget succes, men nu er der gået 2 uger og frøken 14 måneder sover nu meget længere lure og vågner kun en gang om natten i stedet for utallige gange. Jeg er meget glad for forbedringerne”.

– Kimberly

”Vi havde haft Lulla i ca. 3 uger og nu begynder den langsomt at hjælpe med at ændre vores datters søvnmønster – stille og roligt, som vi ønskede! Hun er gået fra at vågne mere end 15 gange om natten til at vågne 3-4! Det er kun lige i begyndelsen men forandringerne har været store for os.”

– Nicole

Hvorfor hjælper Lulla Doll til at forbedre søvn?

Lullas unikke design er baseret på talrige videnskabelige undersøgelser, der viser hvordan nærhed fra en omsorgsgiver og i særlig grad lydene af hjerteslag og åndedræt kan forbedre søvn, tilpashed og tryghed. Konceptet var først udtænkt til for tidlig fødte, med isolationen i tankerne. Babyer er ikke designet biologisk eller psykologisk til at sove i fuldstændig social isolation i en sanselig afskåret kontekst. De stabiliserende og afslappende effekter af nærhed i særdeleshed, lyden af hjerteslag og åndedræt har været studeret i dekader.

De positive effekter af nærhed med en omsorgsgiver som videnskabelige undersøgelser peger på er:

 • Længere perioder med uafbrudt søvn
 • Mere stabilt hjerteslag og åndedrætsrytmer
 • Reducerede chancer for apnø
 • Øget trivsel og mindre stress
 • Sundere søvn-mønstre

Hvor lang tid holder batterierne?

Lydmodulet bruger to AA-batterier. Vi anbefaler at bruge genopladelige batterier af hensyn til miljøet. To AA-batterier kan vare op til 300 timer i Lulla dukken.

Varigheden afhænger i høj grad af kvaliteten af batterierne og forskellen kan være op til 85%! Batterier af god kvalitet koster mere, men er til gengæld mere pålidelige og holder længere.

Genopladelige batterier holder ikke så lang tid, idet de er 1.2V (normalt er 1.5V) Til gengæld kan du bruge dem igen og de er derfor den bedste langtidsholdbare investering.

Vær også opmærksom på at batterier er sensitive, de skal opbevares ordentligt og kan blive slidte med alderen og genopladelige batterier kan miste deres kapacitet ved gentagen brug.

Her er nogle alkaline batteri-mærker, som har fået gode anmeldelser:

 • Duracell (Quantum, Copper Top, Ultra Power)
 • Panasonic (Evolta, Pro Power)
 • Energizer (Eco Advanced er deres mest holdbare alkaline)

I alle de tests vi har lavet har Panasonic Eneloop været fremtrædende som de bedste performere.
Der er mange opladere på marked og når det kommer til batterier, varierer kvaliteten meget.

Lad os vide, hvis du oplever at batteriet varer kortere tid end 100 timer.

Hvor er Lulla dukken lavet?

Dukken er udviklet og designet i Island og fabrikeret i Kina.

Fordi dukkerne er håndlavede, er der enkelte variationer i dukkernes fremtoning.

Vi vælger omhyggeligt dygtige fabrikanter til at lave vores Lulla dukker og vi vælger naturlige materialer og bestanddele i god kvalitet i lydmodulet, så det har bedre lyd og spiller længere tid end det meste andet legetøj.

En Canadisk virksomhed, som har arbejdet i legetøjsindustrien i over 20 år, overværer vores produktion.
Vores fabrikanter bliver inspiceret regelmæssigt af en tredje part bureau og har alle de nødvendige standarder på plads.

Dukken er også udførligt sikkerhedstestet af en tredje parts udenlandsk virksomhed.

Hvorfor leveres Lulla dukken ikke med batterier?

På grund af nogle regulativer, må vi ikke skibe dukkerne med batterier længere. Dette skete pludseligt, hvorfor vi ikke var i stand til at ændre informationen på dukken på samme tid.

Hvordan bruger jeg Lulla Doll på en sikker måde?

Lulla dukken er udførligt sikkerhedstestet for at være passende for nyfødte og den er lavet ekstra let. Dog er det ikke anbefalet at have løse genstande i en vugge med en sovende nyfødt fra fødsels til 12 måneder. Derfor er dukken også designet til at være en vugge-vedhæftning. Med et velcrobånd i en lomme i ryggen er den nem at sætte fast på de fleste vugger, bilsæder, klapvogne og andre transportmidler. Vi anbefaler at børn under 12 måneder ikke efterlades med dukken uden opsyn med mindre den er placeret i sikker afstand, som beskrevet i folderen, som er vedhæftet på Lulla dukken ved modtagelsen.

Hvorfor er dukken så dyr?

Lulla dukken er udførligt sikkerhedstestet for at være passende for nyfødte og den er lavet ekstra let. Dog er det ikke anbefalet at have løse genstande i en vugge med en sovende nyfødt fra fødsels til 12 måneder. Derfor er dukken også designet til at være en vugge-vedhæftning. Med et velcrobånd i en lomme i ryggen er den nem at sætte fast på de fleste vugger, bilsæder, klapvogne og andre transportmidler. Vi anbefaler at børn under 12 måneder ikke efterlades med dukken uden opsyn med mindre den er placeret i sikker afstand, som beskrevet i folderen, som er vedhæftet på Lulla dukken ved modtagelsen.

Virker Lulla dukken for alle?

Vi garanterer ikke at/hvordan dukken virker på dit barn. Lullas design er ikke desto mindre baseret på talrige videnskabelige undersøgelser og de positive effekter af disse specifikke lyde og andre funktioner på dukken.

Nogle gange tager det et stykke tid før babyen er er blevet vant til dukken.

Her er en historie fra en mor i Island:

”Min søn vågende jævnligt om natten og i begyndelsen så jeg ingen forandringer, men da jeg flyttede Lulla doll til sengebordet (stadigvæk med ham) begyndte jeg at se en forandring i søvnmønsteret. Han begyndte endelig at finde ro med dukken, når han skulle sove og han vågnede sjældnere om natten – faktisk aldrig. Jeg kan også mærke. jeg genstarter altid dukken inden jeg selv går i seng, så lyden varer hele natten. Jeg oplever også at Lulla (med lydmodulet i sig) hjælper meget, når han får en lur i løbet af dagen. Det overdøver lyde fra os, eftersom vi er nødt til at gøre vores daglige opgaver i samme lejlighed mens han sover. Senere oplevede jeg at han sov med en meget dybere søvn og jeg begyndte at bruge dukken med lydmodulet i sig med stor succes. Nu bruger vi den hver nat.

Min veninde fortalte at det tog 6 uger før hun oplevede en forskel i sit barns søvnrytme efter hun havde introduceret Lulla. Nu er deres nat nærmest et mareridt, hvis de ikke bruger Lulla!”

Hvis du stadigvæk ikke oplever at dukken hjælper dig, ved vi, at der er stor efterspørgsel rundt omkring i verden efter dukken og du kan prøve at sælge dukken videre til en anden mor i nød.

Du kan kun returnere produktet, hvis det er ikke er brugt og er i sin originale indpakning.

Afspiller Lulla Doll en naturlig lyd af åndedræt?

Lulla af en real-life recording, i op til 12 timer, af åndedrættet og hjertelyden af en mor i afslappet tilstand. Hendes navn er Gudrun. Hun er mor til 4 og er kundalini yoga-underviser. De afslappende lyde blev optaget, mens hun var i en dyb meditativ tilstand for at afslappe hendes hjerteslag. Åndedrættet brugt kaldes ”Ocean breathing”, eller Ujjayi åndedræt, som er en åndedræts teknik anvendt i en bred vifte af taoistiske og yoga-praksiser.

Lyden skal lyde som havets bølger der ruller og der er mange fordele ved at bruge den form for åndedræt, inklusiv at det har en afbalancerende og beroligende effekt.

Min Lulla dukkes lyd er for høj, og lyden er underlig?

Du kan høre på denne video på Youtube, hvordan lyden af åndedrættet lyder:

Hvis din dukke ikke lyder sådan, så kontakt os endelig.

Lyden er sat til en sikker volumen på 65 dB.

Synes du, at lyden er for høj til dit barn? Vi har hørt fra forældre, hvis børn er sensitive over for lyd, at de lægger lydmodulet under en madras eller ned i en skuffe i værelset og giver Lulla dukken til at kramme med uden lydmodulet i (mange forældre har først haft dukken tæt på deres hud for at overføre sin duft til den). Du kan også pakke selve lydmodulet ind i noget og lægge tilbage i dukken, hvis lyden er for høj.

Hvis dit baby ikke kan lide at have dukken alt for tæt på, er der en ting mere, du kan prøve:
Denne mulighed er også fantastisk, hvis dit barn er under 12 måneder, og sovemiljøet er nødt til at være fri for bamser, dukker og tøjdyr.

Lulla Doll kan nemlig sættes fast på ydersiden af sovemiljøet med velcrobåndet, som Lulla har i ryggen.

ALLE BØRNEFAMILIER HAR FORTJENT EN GOD NATTESØVN

Lulla Doll giver tryghed til nyfødte, herunder for tidligt fødte babyer, samt små børn, der har svært ved at falde til ro om aftenen eller sove igennem om natten. Dukken afspiller hjertelyd og åndedræt i 8 timer, så dit barn kan sove trygt og længe. Det unikke design er baseret på videnskabelige undersøgelser, der viser, hvordan tryghed og nærhed kan forbedre søvn og skabe øget velvære. Med dens bløde bomuld og beroligende lyde, er Lulla Doll den bedste sovedukke til dit barn.

Lulla dukkens neutrale udseende og farve er valgt for, at den skal egne sig som ven til alle børn – uanset køn og etnicitet.

Lulla Doll afspiller en virkelig optagelse af hjertelyd og åndedræt fra en mor, der er yogalærer og har haft hvile i op til 8 timer.

Lulla Dolls ydre lag er lavet af en naturlig bomuldsblanding. Dukken kan maskinvaskes, hvad der gør den sikker for de helt små.

Lulla dukken absorberer duft fra omsorgsgiveren, hvis den holdes tæt på huden, før den gives til barnet. Det giver ekstra tryghed.

Prisvindende dukke: